counter
Архів Повернутись назад 29 Червня 2016
29 Червня
Події За добу зафіксовано більше 50 обстрілів з боку бойовиків За минулу добу бойовики 51 раз обстріляли позиції сил АТО. Про це повідомляє прес-центр штабу антитерористичної операції. Так, на Донецькому напрямі ворог обстрілював опорні пункти біля Пісків, Березового, Луганського та Троїцького. Бойовики застосовували кулемети великого рупного калібру і гранатомети різних систем. Крім того, били з мінометів по укріпленнях недалеко від Авдіївки, Невельського, Опитного, Новогородського і Зайцевого. Біля Майорська ворог вів вогонь із БМП, а захисників шахти Бутівка обстрілював із мінометів. «На Маріупольському напрямі окупанти стріляли по позиціях сил АТО біля Гнутового, Талаківки і Старогнатівки. Вони вели вогонь із стрілецької зброї і гранатометів. Біля Новотроїцького та двічі біля Лебединського бойовики застосували 122-мм самохідні артустановки. Також під вогонь із 82-мм і 120-мм мінометів потрапили опорні пункти в районі Широкиного і Красногорівки. Біля Мар'їнки активно діяли снайпери ворога», - йдеться в повідомленні. У Луганській області противник відкривав вогонь із мінометів біля Новозванівки. Зі стрілецької зброї і автоматичних гранатометів вівся прицільний вогонь неподалік Кримського і КПВВ «Золоте».
Суспільство Більше 20 бойовиків злякалися «наступу» українських військ і дезертирували У «ЛНР» триває істерія щодо нібито запланованого «широкомасштабного наступу українських військ». Про це на своїй сторінці в Facebook написав координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук. За його словами, в середовищі бойовиків і місцевих ЗМІ розганяються фантастичні «дані військової розвідки» про масове перекидання бойової техніки і озброєння сил АТО в Лисичанськ і Сєверодонецьк, аж до тверджень про перекидання штурмової авіації і РСЗВ, а також «бригад найманців НАТО». «Однак замість запланованої «консолідації та мобілізації» пропаганда «ЛНР» домагається зворотного ефекту: в рядах частин і підрозділів «2-го АК ЛНР» відзначається різке зростання дезертирів, особливо складна ситуація в цьому плані склалася у «2-й окремій мотострілковій бригаді народної міліції ЛНР», де на цей момент дезертирували більше 20 бойовиків», - написав Тимчук.
Суспільство У Донецькій області місцевих керівників «полку» бойовиків замінять на кадрових офіцерів ЗС РФ Захоплення в полон українськими військами в районі Широкино восьми бойовиків викликав вкрай негативний резонанс у середовищі командування «1-го АК ДНР». Про це на своїй сторінці в Facebook написав координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук. За його словами, командуванню «9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти ДНР», до складу якого входили захоплені терористи, вказано на «халатне ставлення до виконання службових обов'язків», «розхлябаність» у підрозділах полку і «вкрай низький рівень планування і організації проведення бойових операцій». «Найближчим часом планується замінити всіх представників командного складу полку до рівня взводу з числа місцевих бойовиків на кадрових офіцерів ЗС РФ», - написав Тимчук.
Суспільство У Києві синоптики очікують грози і шквали У Києві синоптики обіцяють грози і шквальний вітер 29 червня. Про це повідомляється на офіційному сайті КМДА. «Згідно з прогнозом Українського гідрометцентру, в Києві протягом дня 29 червня очікується мінлива хмарність, грози, короткочасні дощі та шквали вітру 19-24 м/с, вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура вдень 26-28», - сказано в повідомленні. Синоптики нагадали правила поведінки при сильному вітрі: всі вікна будинків щільно закрити, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні; якщо ви опинилися на вулиці, то триматися подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев, будівель; в разі сильного вітру сховатися в найближчому приміщенні або природному укритті; уникати перебування поблизу великих дерев, особливо тополь, а також не паркувати поруч із ними автотранспорт.
За кордоном Нідерланди погрожують заблокувати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте попросив лідерів держав ЄС дати його країні «юридично зобов'язуючі» запевнення, щоб розвіяти її побоювання щодо Угоди про асоціацію з Україною, попередивши, що в іншому випадку Гаага заблокує цей документ. Про це пише DW. «Нам потрібно юридично зобов'язуюче рішення, що враховує стурбованість і дискусії в Нідерландах, які призвели до референдуму. Я поки не знаю, в якій саме формі це повинно бути. Можливо, нам доведеться змінити текст, а можливо, ми зможемо знайти рішення, яке не потребуватиме зміни тексту Угоди про асоціацію, я поки не знаю», - сказав Рютте після переговорів із лідерами інших країн ЄС на саміті в Брюсселі у вівторок, 28 червня. Одночасно прем'єр-міністр Нідерландів попередив, що якщо йому не вдасться домогтися своєї мети, то його країна не підпише Угоду про асоціацію з Україною. «Ми спробуємо знайти рішення, буде важко, шанси невеликі, що ми доб'ємося успіху, але я думаю, нам треба спробувати», - сказав він.
Суспільство Тимчук: Бойовики підсилюють позиції в районі Ясинуватої та Докучаєвська На ділянці між Спартаком і Ясинуватою відбувається перегрупування підрозділів терористів, відзначається посилення їхніх позицій у районі Мінерального і на північ від Ясинуватої. Про це на своїй сторінці в Facebook написав координатор групи «Інформаційний опір» народний депутат Дмитро Тимчук. Також він повідомив, що бойовики активно облаштовують другу лінію оборони. «Відзначається наявність артилерійських і танкових підрозділів бойовиків на південний схід від Докучаєвська, а також на північ від цього населеного пункту. Також у цьому районі бойовики активно облаштовують другу лінію оборони (фіксується будівельна техніка). Активно йде перегрупування підрозділів терористів на ділянці між Спартаком і Ясинуватою, відзначається посилення в районі Мінерального, а також на північ від Ясинуватої (перекинуті дві «мотострілкові роти»). Всього на цих ділянках додатково з'явилося 15-16 одиниць бронетехніки, включно з шістьома танками. У район Спартака противник перекидає нові вогневі групи (зазначалося переміщення декількох вантажівок із ЗУ-23-2 та причепленими 120-міліметровими мінометами)», - сказав Тимчук. Також він зазначив, що з Дебальцевого в бік Логвинового в Бахмутському районі зафіксовано пересування колони військової техніки бойовиків (танки, БТР і БМП) із 20 одиниць.
Суспільство На Житомирщині п'яний чоловік підірвав будинок У Житомирській області нетверезий чоловік підірвав власний будинок. Про це повідомили у відділі комунікації ГУ НП в області. 37-річний нетверезий чоловік спровокував вибух газу в приватному будинку в с. Вірля вчора ввечері. «Попередньо встановлено, що між подружжям, господарями будинку, кілька днів тому сталася сімейна сварка, після якої 41-річна жінка покинула будинок. Пообіді 28 червня дружина разом з 37-річним братом прийшла до будинку забрати свої речі, але чоловік зачинився в омелі і довго не відкривав. Коли в результаті їм вдалося достукатися до нього, він, відкривши двері і пропустивши їх усередину, повідомив, що в будинку газ і відразу запалив запальничку. В результаті вибуху всі троє отримали опіки верхніх дихальних шляхів і доставлені в лікарню», - сказано в повідомленні. Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 15 (замах на злочин), ч.2 ст. 115 (умисне вбивство) КК України. За словами чоловіка, він мав намір покінчити життя самогубством і знищити все майно.
Політика В СБУ повідомили подробиці затримання Александровської Чергову спробу російських спецслужб дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в державі за кремлівським сценарієм так званої «тихої федералізації» і продовження реалізації проекту «Новоросія» блокувала в Харківській області Служба безпеки України спільно з прокуратурою. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, співробітники СБУ отримали інформацію, що представники забороненої в країні комуністичної партії, зокрема колишній народний депутат від КПУ Алла Александровська і її син Олександр, який ховається в Росії, намагаються підкупити керівництво і депутатів місцевих рад регіону для прийняття на сесіях звернень до парламенту і Президента щодо змін до Конституції з питань федералізації. «За підписи під документом комуністи пропонували дев'ять тисяч доларів США. Водночас, за оперативними даними, ФСБ виділила на підкуп депутатів у кілька разів більшу суму, але комуністи привласнили значну частину грошей», - йдеться в повідомленні. Читайте також: У Харкові затримано комуністку Аллу Александровську В СБУ зазначили, що, за задумом політичних диверсантів, придбані таким чином «законотворчі ініціативи» місцевих рад і наступні замовні публікації в ЗМІ дали б путінській дипломатії підстави звинуватити українську владу перед міжнародною спільнотою в ігноруванні волі народу, який нібито вимагає федералізації і надання окремим регіонам додаткових повноважень, в т.ч. шляхом створення т.зв. «Вільних економічних зон», зокрема особливого регіону Слобожанщина. «Перед початком позачергової сесії міської ради міста Южного, що на Харківщині, 24 червня співробітники СБУ затримали посередника сім'ї комуністів на передачі посадовій особі міськради частини хабара за прийняття звернення про федералізацію. Потім, на прохання правоохоронців, міські депутати імітували внесення до порядку денного сесії питання про прийняття звернення. Такі дії дозволили оперативникам спецслужби зібрати необхідні докази і затримати інших осіб, причетних до операції російських спецслужб», - відзначили в СБУ. Слідчі встановили, що після невдалої спроби голосування Олександр Александровський намагався обдурити своїх кураторів із ФСБ. Він повідомив про успішне виконання завдання, замовивши для цього фейковий матеріал в одному з інтернет-видань. Стаття про нібито прийняття звернення міською радою Южного була оприлюднена окремими ЗМІ напередодні і в день Конституції України. Це було принциповим для спецслужб РФ, а українським правоохоронцям додало доказів протиправної діяльності комуністичного осередку. Саме тому СБУ прийняло рішення не блокувати оприлюднення неправдивої інформації. «Насправді таке звернення міською радою не приймалося і навіть не вносилося офіційно до порядку денного сесії. Така негласна слідчо-розшукова дія називається «контроль за вчиненням злочину у формі імітації обстановки злочину» і проводилася Службою безпеки в суворій відповідності до вимог Кримінально-процесуального кодексу України під процесуальним керівництвом прокуратури. Це не перша спроба зловмисників купити законотворчі ініціативи в Харківській області. В кінці квітня вони намагалися прийняти аналогічні звернення на сесіях Вовчанської і Зміївської міських рад, проте завдяки СБУ ці рішення не були підтримані депутатами», - відзначили в спецслужбі. Зазначений проект спецслужб РФ був ініційований після того, як спроби створення особливого регіону Слобожанщина за формальної ініціативи комуністів були заблоковані СБ України. В результаті спецоперації правоохоронці затримали всіх відомих активних членів злочинної групи. Зокрема, екс-нардепа Аллу Александровську затримано згідно зі статтею 208 КПК України, вирішується питання про її арешт. Її синові Олександру, який ховається в Росії, повідомляється про підозру, його оголошено в розшук.
Події На Львівщині лев покусав двох п'яних відвідувачів звіринцю У Самбірському районі Львівської області в приватному зоопарку лев покусав двох чоловіків, які, будучи п'яними, намагалися нагодувати хижака. Про це повідомляє прес-служба обласного управління Національної поліції. За інформацією правоохоронців, у відділення поліції 27 червня надійшло повідомлення від лікарів швидкої медичної допомоги про те, що на території звіринцю, розташованого на території району, лев покусав людину. Лев покусав 53-річного місцевого жителя та його 49-річного друга, які перебували в стані алкогольного сп'яніння і намагалися погодувати тварину. При цьому відвідувачі знехтували правилами безпеки і поведінки на території звіринцю. Зараз потерпілих доправлено в реанімаційне відділення лікарні з рваними ранами руки у одного і ноги в іншого. Їхній стан лікарі оцінюють як задовільний. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.128 (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) КК України.
Суспільство У НАБУ підтвердили обшук у військового прокурора АТО Кулика У НАБУ підтвердили, що у військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика проводиться обшук. Про це повідомляє прес-служба бюро. Кулику повідомили про підозру у незаконному збагаченні. «У середу, 29 червня, о 6:40 детективами Національного антикорупційного бюро України за місцем проживання військового прокурора сил АТО Кулика К. були проведені обшуки, під час яких здобуті відомості, які будуть використані як докази у кримінальному провадженні за фактом незаконного збагачення. Після завершення зазначених слідчих дій детективами НАБУ о 10:30 Кулику К. повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст.368-2 КК України (незаконне збагачення)», - сказано в повідомленні. Кулик відмовився отримати письмове повідомлення про підозру, потім закрився у власному будинку. Підозру вручали в присутності понятих та інших учасників процесуальної дії. «Водночас, відповідно до вимог КПК України, Кулик К. вважається особою, якій повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, оскільки даний факт зафіксований на відеозапис у присутності двох понятих. Нагадуємо, детективами НАБУ проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні від 25.12.2015 р за фактом незаконного збагачення військового прокурора сил АТО Кулика К. Попередня правова кваліфікація кримінального злочину - ч.2 ст.368-2 КК України», - сказано в повідомленні НАБУ .
Суспільство оформление ленты  Затримано бойовика, який бачив входження в Україну групи Єрофеєва і Александрова (відео) Працівники Служби безпеки України спільно з військовими затримали в районі проведення антитерористичної операції сержанта «народної міліції» терористичної організації «ЛНР». Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, бойовик перейшов лінію розмежування в обхід блокпостів і був виявлений працівниками спецслужби поблизу селища Станиця Луганська. «Затриманий є учасником незаконного збройного формування - одного з підрозділів «народної міліції «ЛНР». Раніше він входив до складу батальйону «Рим» і брав участь у зіткненнях зі Збройними силами України в Дебальцевому і Щасті, за що отримав медаль від терористів», - йдеться в повідомленні. За словами затриманого, він неодноразово був свідком участі в бойових діях проти сил антитерористичної операції військовослужбовців РФ. У квітні 2015 року біля міста Щастя бойовик особисто бачив перехід на територію України диверсійної групи під командуванням Єрофеєва і Александрова. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.
Суспільство У Миколаєві затримано адміністратора антиукраїнських інтернет-спільнот Працівники Служби безпеки України припинили в Миколаєві діяльність місцевого жителя, який адміністрував антидержавну спільноту в одній із російських соцмереж. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, чоловік активно поширював на сторінці матеріали з пропагандою терористичної діяльності «ДНР/ЛНР». «Керував діяльністю зловмисника колишній житель Миколаєва, який ховається у тимчасово анексованому Криму. Під час обшуків за місцем проживання адміністратора працівники спецслужби вилучили шістдесят патронів калібру 5,45 мм. На комп'ютері і флеш-носіях правоохоронці виявили антиукраїнські матеріали, зокрема електронну листівку із закликами до створення фейкової «Миколаївської народної республіки», - йдеться в повідомленні. Зараз відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України.
Політика Луценко: Злочинна організація Онищенка складалася з двох структурних частин Злочинна організація, яку створив нардеп Олександр Онищенко, складалася з двох структурних частин. Про це сьогодні заявив Генеральний прокурор Юрій Луценко під час засідання комітету з питань регламенту і організації роботи Верховної Ради, передає РБК-Україна. «Створена Онищенком Олександром Романовичем злочинна організація складалася з двох структурних частин. В першу організовану групу увійшли громадяни Рябошапка, Железняк, Гарчева, Купріяненко, а також поки не встановлені слідством особи. У другу організовану групу увійшли: Сергієнко, Свіченко, Кравченко, Кабаєв, Бистрицький, Смаглюк, Фесун, Гречанюк, Іванов, Канцелярук, Жицький, Пігуляк, Копчук, Якимащенко, а також не встановлені слідством особи», - сказав Луценко. Раніше Генпрокурор заявив, що в ГПУ побоюються, що народний депутат Олександр Онищенко може залякувати свідків у його справі.
Суспільство Геращенко: Афанасьєв отримає житло від Держуправсправами Геннадій Афанасьєв отримає житло від Державного управління справами (ДУС). Про це на своїй сторінці в Facebook написала народний депутат перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко. Афанасьєв був незаконно засуджений у Росії. «Зустрілися з Геннадієм Афанасьєвим і Ольгою. Говорили про плани на майбутнє. По-перше, вже за пару тижнів сім'я Афанасьєвих зможе переїхати в квартиру, яку їм надасть ДУС, зараз тривають певні процедурні моменти. Насправді ще в літаку, на якому ми мчали з Москви, ми думали про те, що Геннадію фактично нікуди повертатися, і тоді відразу Гені і його мамі як тимчасову історію було запропоновано кімнату в одному з відомчих санаторіїв ДУС. Але, звичайно, це дуже добре, що зараз знайшли можливість запропонувати тимчасове окреме житло», - сказала вона. Геращенко зазначила, що Афанасьєв шукає роботу, планує займатися правозахисною діяльністю і юридичною практикою, співпрацює з неурядовими правозахисними організаціями.
Суспільство оформление ленты  На Миколаївщині розкрито два угруповання торговців наркотиками Два організованих злочинних угруповання (ОЗУ), сформовані за етнічною ознакою, ліквідувала в Миколаївській області Служба безпеки України спільно з поліцією. Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, у зловмисників були міжрегіональні і транснаціональні зв'язки, їхня діяльність прикривалася окремими представниками правоохоронних органів. «Спеціалізацією ОЗУ було виробництво і продаж наркотиків в особливо великих розмірах, а також збут зброї з району проведення антитерористичної операції. Члени банд добре знали про діяльність один одного, обмінювалися інформацією для протидії конкурентам на ринку наркотиків і зброї», - йдеться в повідомленні. За місцями проживання членів угруповань тривають обшуки, планується процесуальне затримання зловмисників згідно з відкритими кримінальними провадженнями за ч. 1 ст. 263 і ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України.
Політика Регламентний комітет визнав законним подання ГПУ щодо зняття недоторканності з Онищенка Регламентний комітет Верховної Ради визнав законним подання ГПУ щодо зняття недоторканності і надання дозволу на арешт нардепа Олександра Онищенка. Про це на своїй сторінці повідомила прес-секретар Юрія Луценка Лариса Сарган. Рішення було прийнято одноголосно, за проголосували семеро з дев'яти, двоє членів комітету були відсутні. «Регламентний комітет прийняв рішення задовольнити подання Генпрокуратури про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Олександра Онищенка. «За» проголосували сім присутніх членів комітету з дев'яти. (Регламентному комітету варто надалі усунути неузгодженість Регламенту ВР і КПК)», - написала Сарган. Нагадаємо, що нардеп від «Волі народу» Олександр Онищенко фігурує в «газовій справі». 19 червня суд заарештував на 60 днів 10 осіб, затриманих 15 червня у «газовій справі». Сьогодні НАБУ заявило про затримання 11-го фігуранта справи.
Суспільство оформление ленты  У Донецькій області «Фантом» затримав партію товарів, яку незаконно намагалися доставити на окуповану територію У Донецькій області співробітники спецпідрозділу податкової міліції «Фантом» затримали партію засобів гігієни і побутової хімії, яку намагалися доставити на окуповану територію. Як повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби, біля селища Верхньоторецьке було зупинено вантажний автомобіль під керуванням громадянина України. Під час огляду транспортного засобу було виявлено засоби гігієни та побутова хімії майже на 153 тисячі гривень. «Як показала перевірка, водій є приватним підприємцем і надавав послуги з перевезення вантажів через лінію розмежування», - йдеться в повідомленні. За цим фактом складено протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 164 (порушення порядку здійснення господарської діяльності) КУпАП.    
оформление ленты  Блог: 
оформление ленты  Блог: 
Політика Олексій Гарань Генпрокурор зацікавлений у тому, щоб був результат, Порошенко зацікавлений також Діяльність генпрокурора Юрія Луценка можна буде назвати ефективною тоді, коли всі гучні справи, які було відкрито протягом останніх тижнів, буде доведено до суду. Таку думку «Аналітичній службі новин» (АСН) висловив політолог, професор Києво-Могилянської академії Олексій Гарань. «Ми побачимо сенс діяльності Луценка за результатами - чи вдасться передати гучні справи до суду, довести провину і, відповідно, покарати в суді. Ось це й буде ефективність роботи. Очевидно, що Луценко зараз зацікавлений у тому, щоб був результат, і Порошенко зацікавлений також. Але у нас уже не часи Януковича, коли можна було прийняти рішення всупереч логіці і посадити людину, якщо є команда. У нас інша ситуація, процес є змагальним, тобто прокуратура має зібрати доказову базу. Всі, хто проходить у цих справах, наймають адвокатів, і хороших адвокатів, бо в них є гроші. Тобто має бути бездоганно проведено розслідування і зведено докази для того, щоб потім суд ухвалив відповідне рішення», - розповів політолог. Гарань зазначає, що питання успішності останніх гучних справ треба ставити так: прокуратура діятиме за законом чи ні? «Ця боротьба не повинна здійснюватися у випадковому режимі з порушниками закону, а має постійно тривати. Луценко розпочав цю боротьбу. Подивімося, як буде доведено до кінця всі резонансні справи останнього часу», - підсумував Гарань.

Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Не секрет, що всі речі в будинку мають енергетику — негативною чи позитивною Вчення фен-шуй підкаже, які карти....
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Одним із найсильніших талісманів фен-шуй є дзвіночок Цей домашній оберіг не лише привабить успіх у справах, а ....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваше почуття авантюризму та прагнення нових вражень можуть призвест....
більше матеріалів




/-0,93559789657593-/ /-pc-/
Top