counter
Архів Повернутись назад 28 Червня 2016
28 Червня
Події За добу бойовики понад 70 разів обстріляли позиції сил АТО Протягом минулої доби зафіксовано 71 обстріл з боку бойовиків. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО. Так, на маріупольському напрямку в районі Широкиного зафіксовано 15 обстрілів опорних пунктів з усіх видів стрілецької зброї та мінометів різних калібрів, а з 20:00 до 21:00 російські окупанти тричі били з самохідних артустановок. Також неспокійно було неподалік від Мар'їнки, Красногорівки, Чермалика, Лебединського та Водяного, де для обстрілів наших опорних пунктів ворог використовував міномети. По позиціях неподалік від Новотроїцького, Старогнатівки, Павлополя і Талаківки противник вів вогонь з великокаліберних кулеметів і гранатометів різних систем. З території тимчасово окупованого Докучаєвська бойовики обстрілювали позиції ЗС України поблизу Новотроїцького з самохідних артустановок калібру 122 мм. Крім того, на донецькому напрямку під вогнем з кулеметів великого калібру і автоматичних гранатометів опинилися укріплення неподалік від Троїцького, Зайцевого, Майорська і Луганського, а поруч з Опитним, Пісками і Кіровим - з мінометів калібру 82 мм. Для обстрілів захисників Авдіївки ворог використовував кулемети, автоматичні гранатомети і важкі міномети. На Луганщині поблизу Сокільників по українських бійцях окупанти вели вогонь зі стрілецької зброї, а поруч з Оріховим - з зенітної установки. Крім того, з кулеметів та автоматичних гранатометів противник намагався влучити по наших позиціях неподалік від Новоолександрівки і Попасної.
Суспільство У СБУ розповіли, чим займалися затримані біля Широкиного бойовики Захоплені у полон під Широкиним бойовики вели розвідувальну діяльність за українськими військовими на підконтрольній Україні території. Про це заявив радник глави СБУ Юрій Тандіт, пише 112. Він зазначив, що наразі вони перебувають під контролем СБУ. Під час затримання силу до бойовиків спершу не застосовували, їм було запропоновано скласти зброю. «Двоє, а не троє відмовилися це робити, і наша розвідка в рамках чинного законодавства чинила захисний опір, тобто ми не нападали першими. Було знищено трьох людей і вісьмох було затримано», - сказав Тандіт. Він додав, що бойовики розповіли співробітникам СБУ заготовану легенду, при обробці якої з'ясувалося, що вона не відповідає дійсності. «Зараз з ними ведеться певна робота. Це представники «ДНР», це молоді хлопці, які справді перебували там зі зброєю в руках, у тому числі й із сучасною російською зброєю. Ті відомості, які вони дали, оброблялися, і зараз ми бачимо, що вони не казали правду. Дещо робиться нами, аби з'ясувати. Ця легенда відпрацьована нами, і вона не підтверджується. Була інформація, що нібито вони призивалися цієї весни, але не все є правдою, ми будемо ними займатися», - розповіли в СБУ.
За кордоном В Іспанії під час спецоперації затримано шістьох росіян В Іспанії під час спецоперації затримано щонайменше сімох людей, шестеро з них - росіяни. Про це із посиланням на El Mundo пише Медуза. Операцію «Лихварство» в провінції Таррагона провела громадянська гвардія Іспанії, в ній було задіяно 180 співробітників правоохоронних органів. Заарештовано 192 об'єкти нерухомості в Реусі, Салоу і Камбрильсі (всі вони розташовані в провінції Таррагона). Затриманим інкримінується відмивання грошей, у тому числі на користь тамбовського і таганського злочинних угруповань. Відмивання грошей велося за допомогою компаній, які укладали угоди з нерухомістю. Як пише El Mundo, схему організували двоє громадян Росії, котрі регулярно відвідували Таррагону для контролю за операціями. За даними видання, вони демонстрували відмінні контакти з російськими політиками. Крім того, газета має інформацію про те, що Таррагону з короткими візитами відвідували кілька високопоставлених функціонерів «Єдиної Росії».
Політика Порошенко не має наміру зловживати змінами до Конституції Парламентсько-президентська форма правління - наслідок Революції гідності. Про це заявив Президент України під час виступу на урочистому засіданні Верховної Ради України з нагоди Дня Конституції. «Саме з Конституцією ми повинні звіряти свої політичні вчинки щодня. Повинні шанувати і поважати Основний закон. Парламентсько-президентська модель - один із наслідків Революції гідності, індикатор нашої причетності до європейської політичної культури. Не бачу жодних підстав ставити під сумнів зафіксовану в чинній редакції Конституції форму правління», - заявив глава держави. «Ставлення до Основного закону не повинно залежати ні від точки сидіння конкретного політика, ні від поточної розстановки політичних сил. Спроби нелегітимної, насильницької ревізії Конституції ні до чого доброго не призвели. Не маю наміру зловживати темою змін до Конституції і надалі поводитимуся в цьому питанні виважено, відповідально і обережно - як і тепер!» - сказав Порошенко.
Суспільство Захворіти на гепатит А в Ізмаїлі ризикують діти, працівники водоканалу і медики У групі ризику захворіти на гепатит А в Ізмаїлі, де можливе збільшення захворюваності через нещодавній спалах кишково-вірусної інфекції, перебувають діти віком від 2 до 10 років, працівники водоканалу і медичні працівники інфекційних відділень і тих відділень, де надавалася допомога потерпілим. Про це заявив в.о. головного державного санітарного лікаря України Святослав Протас, пише 112. За його словами, найбільше ризикують заразитися ті, хто перехворів на вірусні інфекції. Протас зазначив, що такі масові захворювання на кишкові інфекції, як в Ізмаїлі, зазвичай супроводжуються підвищенням рівня захворюваності на гепатит А. «Організм втрачає опірність, а враховуючи, що серед хворих є носії, він (гепатит. - Ред.) з'явиться пізніше, оскільки інкубаційний період гепатиту А більший, ніж у вірусної інфекції, - в середньому близько 30 днів», - сказав Протас. Він додав, що поява випадків гепатиту А можлива через 30 днів після виникнення спалаху. МОЗ виділив кошти для придбання вакцин від гепатиту.
Події За добу ліквідовано дев'ятьох бойовиків Упродовж минулої доби в районі проведення антитерористичної операції загинули дев'ять і дістали поранення вісім членів незаконних збройних формувань. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони. «27 червня загинули дев'ять і поранені вісім військовослужбовців 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка), 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) і 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1-го АК, а також 7- ї окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2-го АК», - ідеться в повідомленні. Найбільших втрат особового складу зазнали підрозділи 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1-го АК, які здійснювали обстріли сил АТО з району н.п. Комінтернове і діяли у складі диверсійно-розвідувальних груп у районі н.п. Широкине.
Події Росія заявила про небезпечне зближення американського есмінця зі сторожовим кораблем у Середземному морі Міноборони РФ звинуватило екіпаж американського есмінця в небезпечному зближенні з російським сторожовим кораблем (СКР) «Ярослав Мудрий» у Середземному морі, яке сталося 17 червня. Дії моряків зі США грубо порушують як міжнародні правила, так і російсько-американські угоди, зазначили в російському відомстві, пише РИА Новости. «У східній частині Середземного моря американський есмінець Gravely допустив небезпечне зближення з російським бойовим кораблем на дистанцію 60-70 метрів по лівому борту і перетнув курс руху СКР «Ярослав Мудрий» за носом на небезпечній дистанції 180 метрів», - ідеться в релізі міноборони. При цьому російський бойовий корабель «ішов у міжнародних водах з постійним курсом і швидкістю і жодного небезпечного маневрування по відношенню до американського корабля не здійснював», - зазначають у відомстві.
За кордоном Могеріні: Тепер Великобританія - це лише країна середньої величини Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні вважає, що вихід Великобританії з Євросоюзу не послабить об'єднану Європу. Про це вона заявила в інтерв'ю газеті Süddeutsche Zeitung у вівторок, 28 червня, пише DW. «ЄС є і залишиться фундаментальною світовою силою - економічно, а також у сфері безпеки, дипломатії, оборони і допомоги в розвитку». Водночас вона зазначила, що Великобританія становила значну частину Євросоюзу у багатьох питаннях. «Проте це лише одна держава з 28. 27 залишаються. ЄС залишається», - впевнена Могеріні. За її словами, Великобританія втратить від Brexit більше, ніж Євросоюз. «Вона втратить можливість приймати рішення як одна з двох або трьох провідних сил світу», - додала глава європейської дипломатії. Тепер, на думку Могеріні, Великобританія - це «лише країна середньої величини». Brexit, упевнена вона, може стати «сигналом до пробудження», дозволить показати користь і силу Євросоюзу. Могеріні також додала, що зараз важливо враховувати інтереси 440 мільйонів громадян ЄС, які живуть за межами Великобританії. «У них є право на розуміння того, в якому ЄС вони живуть: за участю чи без участі Великобританії», - впевнена глава євродипломатії.
За кордоном ЄС уже сьогодні готовий розпочати «шлюборозлучний процес» з Великобританією Євросоюз готовий уже сьогодні почати «шлюборозлучний процес» із Великобританією. Про це заявив глава Європейської ради Дональд Туск після прибуття на саміт спільноти, пише ТАСС. «Однак потрібно сказати гранично ясно. Ми повинні поважати волю британських виборців, але також ми повинні поважати угоди ЄС. За ними процес виходу Великобританії має ініціювати британський уряд. Це єдиний легальний шлях. Ми повинні бути терплячими. Ми готові почати шлюборозлучний процес із Великобританією вже сьогодні, хоча й без найменшого ентузіазму», - наголосив він. «Вихід Великобританії - це не лише політична й економічна подія. Це важливий і складний емоційний момент для нас», - додав він. Туск зазначив, що на саміті лідери ЄС розглянуть також ситуацію з міграцією і питання співпраці з НАТО, в обговоренні яких візьме участь генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Йенс Столтенберг. Крім того, глави держав заслухають нову зовнішньополітичну стратегію спільноти, розроблену верховним представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федерікою Могеріні. У свою чергу президент Франції Франсуа Олланд і канцлер ФРН Ангела Меркель доповідатимуть лідерам Євросоюзу про прогрес у реалізації Мінських угод.
Події Сьогодні бойовики 19 разів обстріляли позиції сил АТО З початку доби зафіксовано 19 обстрілів з боку бойовиків. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО. На донецькому напрямку наші укріплення поблизу Авдіївки, Пісків, Луганського, Новгородського і Березового ворог обстрілював з кулеметів великого калібру та гранатометів різних систем, а неподалік від Майорська ще й з БМП. Також під мінометним вогнем опинилися позиції неподалік від Новгородського і Невельського. «На маріупольському напрямку російські окупанти обстріляли українських захисників поруч із Новгородським і Старогнатівкою зі стрілецької зброї і гранатометів, а в районі Красногорівки - зі 120-мм мінометів. З території тимчасово окупованого Докучаєвська близько 1:00 ночі противник вів вогонь по укріпленнях сил АТО біля Новотроїцького зі 122-мм самохідних артустановок», - йдеться у повідомленні.
Події На окупованій бойовиками території через обрив дротів загинули дві дитини Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ в Україні підтвердила загибель двох дітей внаслідок удару струмом через обірвані лінії електропередач (ЛЕП) в окупованому бойовиками «ДНР» селищі Комінтернове. Про це йдеться у звіті місії від 27 червня, пише 112. Зазначається, що спочатку спостерігачам повідомили про загибель шестирічного хлопчика, після чого члени місії побачили на вулиці тіло, накрите білим простирадлом, біля двох обірваних ЛЕП. За 10 м від місця трагедії СММ виявила тіло ще одного хлопчика, у віці семи років. Було встановлено, що причиною смерті дітей стало ураження електрострумом. Жителі розповіли СММ, що лінії електропередач були обірвані за 8-12 годин до загибелі хлопчиків, і додали, що було знеструмлено лише одну з двох ліній. Місія знайшла навколо місця трагедії осколки, які, за словами жителів, лежали там протягом довгого часу. Як повідомили у СММ ОБСЄ, обстріл стався за день до загибелі дітей, спостерігачі також помітили серйозно пошкоджений будинок на тій самій вулиці, де сталася трагедія, що вказує на обстріл як на найбільш імовірну причину обриву ЛЕП, проте хто саме і звідки стріляв, в ОБСЄ не уточнюють. У звіті також сказано, що члени місії за допомогою своїх спальних мішків перенесли тіла хлопчиків до будинку родичів одного з них.
Суспільство У Криму через спеку почалися проблеми з електропостачанням Аварійні ситуації в енергозабезпеченні на анексованому Росією Кримському півострові викликані аномальною спекою. Про це повідомляє кримське підприємство «Крименерго», пише Крым.Реалии. «27 червня 2016 року зафіксовано часткові відключення споживачів у семи населених пунктах Керченського, Сакського, Ленінського районів. Причина - аварійні ситуації на енергооб'єктах внаслідок аномально спекотної погоди (за даними Кримського управління з гідрометеорології та моніторингу навколишнього середовища, значення середньодобової температури повітря є вищим від кліматичної норми на 7-8°)», - йдеться у повідомленні прес-служби відомства. У «Крименерго» стверджують, що станом на 28 червня всіх споживачів своєчасно перепід’єднано, наслідки аварій оперативно усувають.
Події Суд звільнив колишнього бойовика від відповідальності Півтора року не наважувався повернутися додому, в Україну, колишній учасник незаконного збройного формування, доки його родина не довідалася про програму СБ України «На тебе чекають вдома». Про це повідомляє прес-служба СБУ. За інформацією правоохоронців, житель Краснолиманського району Донецької області приєднався до бойовиків під час захоплення місцевості терористами. «Він чергував на блокпостах і не брав участі в бойових діях та репресіях проти мирного населення. Після звільнення району силами антитерористичної операції чоловік, побоюючись кримінальної відповідальності, залишив бойовиків і переховувався в Російській Федерації. Тим часом на Донеччині його дружина сама виховувала сина і шукала можливості повернути чоловіка в сім'ю», - йдеться в повідомленні. Співробітники СБУ вивчили обставини перебування українця у лавах бойовиків і за сприяння Державної прикордонної служби організували його повернення в Україну. Цього ж дня він звернувся до місцевого відділення Нацполіції із добровільною заявою про скоєний ним злочин і обставини виходу з незаконного збройного формування. За результатами розгляду матеріалів кримінального провадження суд підтримав клопотання прокурора і звільнив громадянина від кримінальної відповідальності на підставі ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу України.

Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваше почуття авантюризму та прагнення нових вражень можуть призвест....
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року передбачає можливість вирішити безліч проблем і упорядкувати с....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 20 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
На думку астролога Тамари Глоби, важливо уникати прийняття ключових рішень у першій половині 20 квітня 2024 ро....
більше матеріалів




/-0,67975997924805-/ /-pc-/
Top